Brekeriet

 
Brekeriet
 
A Brekeriet egy kis savanyú-sör főzde, ami Skåne megyében, Landskorna-ban Svédország legdélebbi részén található.
 
Hogy kik Ők?
 
A Brekeriet története három testvérrel kezdődött, az Ek családból: Fredrik, Christian és André. Különböző végzettséggel, üzleti és élelmiszeripari mérnök diplomával a hátuk mögött elhatározták, hogy alapítanak egy sör importáló céget 2010 tavaszán. Céljuk kezdetektől fogva egy saját főzde létrehozása volt.
Ez az álom 2012 őszén valósult meg, amikor elkészült első főzetük, akkor még Djurslöv-ben, Malmö határán.
 
2015 tavaszán egy nagyobb hely után kezdtek keresgélni és ugyan ezen év szeptemberében már az új főzdei adottságok mellett elkészült az első 20HL-es főzetük, immáron Landskorna-ban.
Az első „fél testvérüket” Amadeus-t 2017 márciusában vették be az Ek családba. Séf és sörfőző hátterével sörfőző mesterként, és termek fejlesztőként dolgozik, munkájával azóta is nagyon meg vannak elégedve.
 
Mitől  különlegesek?
 
Svédország egyetlen kizárólag élesztővel és baktériumokkal erjesztő főzdéje a Brekeriet. Az íz további fokozása érdekében legtöbb sörüket különböző bogyókkal, gyümölcsökkel erjesztik másodszorra.

Az oldalon különleges, kézműves söröket forgalmazunk a világ minden tájáról. Skót, dán, holland, amerikai, észt és skót főzdék különlegességei egy helyen.
Rendeld meg ma és holnap már kóstolhatod!
ELMÚLTÁL 18 ÉVES?