Omnipollo

„Az Omnipollo remek üvegeket készít, melyek világszerte keresettek, és nem csak a sör miatt. ”
 By Spike Carter
 
Ha készítünk egy Venn diagrammot, amin felvonultatjuk a sör, és a divat világát, akkor kapunk két diszkrét kört, ami fedi egymást. Ezeket a Svéd sörfőzőcsapat az Omnipollo képviseli, amit Henok Fentie (otthoni sörfőzőből vált profi), és Karl Grandin (társalapítója a népszerű Cheap Monday ruházati márkának) alkotnak. A hasonlóan gondolkozó, azonos gondolatvilágú duó felrázta a kézműves sörök piacát mind az ízvilág, mind az esztétikai megjelenés tekintetében.
 
„Karl és én külön szektorban dolgozunk.” mondja Fentie. „Én recepteket írok, és főzök, míg Karl művészetet alkot, mégis állandó társalgást folytatunk arról, hogy éppen miből merítünk ihletet.”
 
Kettejük találkozásakor elkezdték átbeszélni a réseket a Svéd és a külföldi kézműves sörök piacán. Mindketten úgy érezték, hogy a divatosabb termékekkel nagyobb célközönséget célozhatnak meg, így a divattervező és a sörfőző társulása egyértelművé vált. Hivatalosan 2011-ben kezdték meg a gyártást Omnipollo néven.
 
Mindössze három év alatt a „gyipsy brewers”-t (saját felszerelés nélküli sörfőzők, barátok főzdéjét használják a világot járva) a világ 100 legjobb sörfőzőmesterei közé sorolta a RateBeer.com.
 
Jelenleg a páros körülbelül 20 piacra exportálja portékáját, és ez a szám rohamosan nő. Legnagyobb piacuk Svédország után az Amerikai Egyesül Államok.
 
2017-ben a Ratebeer beválasztotta a világ 10 legjobb főzdéi közé.

Best Brewers in the World

For the year 2017

JAN 30, 2018 - The top 100 brewers in the world according to a summary score based on available reviews. The summarization is based on ten different weighted scales that place an emphasis on reviews of the past year and top performing beers but also includes historical all-around performance, a brewer's range of performance across styles, and other factors to compare newer and older, larger and smaller brewers under a single method of processing. The winners here are presented as an ordered top ten and unordered top one hundred. The members of this list reflect the top performing brewers of over 24,000 listed at RateBeer.

The Top 10

Hill Farmstead Brewery
Cloudwater Brew Co
Trillium Brewing Company
AleSmith Brewing Company
Cycle Brewing
Omnipollo
Other Half Brewing
Cigar City Brewing
Mikkeller
Evil Twin Brewing

 Forrás: ratebeer.com

Az oldalon különleges, kézműves söröket forgalmazunk a világ minden tájáról. Skót, dán, holland, amerikai, észt és skót főzdék különlegességei egy helyen.
Rendeld meg ma és holnap már kóstolhatod!
ELMÚLTÁL 18 ÉVES?